Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stappen en klappen

Kim en Natasja
“De Demervallei is prachtig! We hebben echt genoten. Zowel van de natuur als van het bijbabbelen.”

Stappen en klappen stelt je enthousiaste wandelaars voor. Ze komen vaak van ver. Ze nemen voor het eerst een Bilzers bosbad. Of ze waren al jaren fan van Limburgs groen. Terwijl we met hen door de Haspengouwse natuur trekken, verklappen ze ons wie ze zijn en wat hen hier brengt.

Het is wetenschappelijk bewezen: wandelen met vriendinnen is goed voor je gezondheid. En een stuk beter voor je portemonnee dan pakweg shoppen. Daarom gingen we op zoek naar twee hartsvriendinnen om de nieuwe landschapswandeling tussen Alden Biesen en Bilzen-centrum te testen. Kim en Natasja gingen de elf kilometer lange uitdaging aan. Genoeg tijd om bij te babbelen dus. Wij volgden hun spoor vanop vriendinveilige afstand!

Ridderlijke start

Hun stevige schoeisel en synchrone tred verraden het al meteen: dit is niet de eerste keer dat Kim en Natasja samen wandelen. “Het is voor ons de perfecte manier om het hoofd even leeg te maken en wat bij te praten. Hoe mooier het decor, hoe beter dat lukt. Puur natuur, geen afleiding en alleen maar goed gezelschap. Dat heeft iedereen toch wel eens nodig? Het vertrek tegen het decor van de imposante Landcommanderij is alleszins veelbelovend.”

Volg de driehoeken … en de Demer

Het duo heeft er zin in en volgt vrolijk de bewegwijzering met de rode driehoeken. Dwars door de Demervallei. “Dit is duidelijk de beste periode voor deze wandeling”, vertelt Kim. “Alles is zo mooi groen en overal staan kleurrijke veldbloemen.” Voorbij halfweg passeren ze een klein watervalletje. “Op deze plek stond vroeger de Motmolen!”, weet Natasja. “Zo mooi! Het ideale moment voor een selfie! Delen op social media doe ik straks wel. Nu nog even flink doorstappen. Want als je de Demer ziet, komt het stadscentrum steeds dichterbij.”

Twee vriendinnen Kim en Natasja ontdekten de nieuwe landschapswandeling van Alden Biesen naar Bilzen-centrum.

 

Praktische info:

Start Alden Biesen

Lus 11km

Rode driehoek

Feeërieke familiewandeling

Maar neerstrijken op een zonovergoten terras zit er voorlopig nog niet in. De wandeling baant zich nu een weg door smalle holle wegen. “Kijk, dat vind ik nu echt geweldig!”, roept Natasja. “Het heeft iets avontuurlijks en sprookjesachtigs. Wat een zalige trip! Ik deed zowat alle Bilzerse wandelingen, maar deze komt hoog in mijn favorietenlijstje. En doe ik zeker nog eens over met mijn gezin!”

Gevarieerd decor

Even rust! Vanop een bankje genieten de twee besties van een idyllisch uitzicht over de groene vallei van de Demer. Kim: “Hier zou ik uren kunnen blijven zitten. En genieten van de stilte. Anderzijds trekt ook de historische stadskern me aan en wil ik graag verder ontdekken. Het is wellicht de constante afwisseling tussen erfgoed, natuur en stad die deze verbinding zo interessant maakt. Verandering van spijs doet eten. Zeker in bourgondisch Bilzen!”

Bilzen is het beste van twee werelden: een bruisend stadscentrum en een prachtige groene rand.

Twee werelden, twee bollen!

Na elf ongerepte kilometers staan Kim en Natasja plots op de pittoreske Markt. Kim: “Daarnet nog pal in het groen en nu ineens tussen de winkels en de vele terrasjes. Dit is het beste van twee werelden! Weet je waar ik nu écht zin in heb?” Natasja kijkt haar vriendin aan en knikt: “Absoluut! In een ijsje van de Crèmedaus! Niemand kent je beter dan ik, dus dat was een makkie. Laten we dat dan maar gewoon doen. Het waren pittige kilometers dus die extra calorietjes kunnen zeker geen kwaad.”