Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Plantrekkers

Annelies Mercken en Tamara Vanspauwen
“Hartsvriendinnen”

Annelies uit Bilzen neemt hartsvriendin Tamara uit Vliermaal een weekend lang mee op sleeptouw doorheen haar stad. Het hoogtepunt? “Wandelen langs de mooiste plekjes tot je voeten pijn doen en dan afsluiten op een sfeervol terras.”

Sympathieke veertigers met een liefde voor wandelen en natuur, niet bang van een uitdaging. Dat zijn Annelies en Tamara. Eentje woont al jaren in Bilzen, maar tijdens de rode lus van Expeditie Bilzen ontdekte ze dat ze nog lang niet alle verborgen plekken kent. “Mijn vaste wandelroute heb ik intussen wel gezien, maar dankzij de langeafstandswandelingen van Expeditie Bilzen kwam ik voorbij ongekende plaatsen. Heerlijk om vast te stellen dat het hier zo mooi is.”

De rode lus ‘Bilzerse Bossen’ is een route van 28,5 km met onderweg parels als Park Edelhof, Nationaal Park Hoge Kempen Munsterbos en de Krombeekvallei. Voldoende gelegenheid om even uit te blazen in de natuur. “Het is echt een moment voor mezelf. Ik ben kleuterleidster en heb dus een drukke job met veel rumoer. Door te wandelen kom ik tot rust én blijf ik in vorm, dat is mooi meegenomen”, lacht Annelies.

Wandelen langs de mooiste plekjes tot je voeten pijn doen en dan afsluiten op een sfeervol terras.

“Het is ook een kans om eens wat anders te doen met vrienden of familie dan iets te gaan eten of drinken”, vult Tamara aan. “En ik kies steevast voor lange afstanden zodat ze thuis zeker voldoende tijd hebben om ondertussen te poetsen en te strijken,” grapt ze.

De dames boekten het Expeditie Bilzen-arrangement en beleven een eerste dag vol uitdagingen. ’s Avonds klinken ze op hun vriendschap. Annelies: “We kennen elkaar al sinds het eerste middelbaar, maar verloren elkaar tijdens onze hogere studies een beetje uit het oog. Dankzij deze wandelingen hebben Tamara en ik elkaar terug écht goed leren kennen. Onderweg kunnen we zo gezellig babbelen.”

Dankzij de langeafstandswandelingen van Expeditie Bilzen kwam ik voorbij ongekende plaatsen. Heerlijk om vast te stellen dat het hier zo mooi is.

Met een cocktail en een sushischotel in hotel Beila, gelegen in het hart van de stad, sluiten ze de dag af. Om daarna neer te ploffen in de zachte bedden en zich voor te bereiden op een tweede wandeldag.

Dankzij deze wandelingen hebben Tamara en ik elkaar écht goed leren kennen.

Na het ontbijt gaat het duo terug op pad voor de gele lus van de expeditie, een tocht van 22,5 km. Die start aan het welgekende prieeltje en Park Haffmans, voert naar de Bandkeramische kunstwerken in Rosmeer om via het Wilderpark te eindigen aan de Borreberg. “Wat een fantastisch mooie dag! We keren moe maar tevreden terug naar huis.”
Conclusie: Annelies en Tamara raden een wandelweekend in Bilzen vast en zeker aan. Maar vergeet je wandelschoenen niet!

 

Zin gekregen om op expeditie te vertrekken?

Alle informatie over de verschillende lussen vind je hier.