Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Babbelbank

David Braes
“Uitbater B&B Vicus”

David Braes, uitbater B&B Vicus. Een vat vol ideeën, zo kan je David Braes en zijn vrouw Katia het best omschrijven. Op 700 meter van het Waterkasteel in Schoonbeek baten ze B&B Vicus uit. Een oude hoeve die ze vier jaar geleden uitbouwden tot een prachtig verblijf met een gastenkamer voor drie personen. Een droom die werkelijkheid werd. We wandelen de grote, groene poort binnen en komen terecht in een oase van rust.

Gasten reageren wel vaker verbaasd dat er ondanks de centrale ligging toch zo’n ontspannen sfeer heerst. Daar zitten onze ruime tuin en het gezellig terras zeker voor iets tussen. De inrichting deden we met natuurlijke materialen en originele elementen die thuishoren op een Haspengouws woonerf. Hier kom je, met of zonder kinderen, helemaal tot rust.”

De weelderige tuin is magnifiek. David en Katia zijn op hun beurt down to earth en ontzettend gastvrij. We mogen naar hartenlust druiven plukken en de cavia’s, vogels en kippen gezelschap houden. Om nog maar te zwijgen over de gerenoveerde schuur die omgetoverd werd tot ontspanningsruimte waar elke ochtend een kakelvers ontbijt geserveerd wordt.

“We werken graag met mensen en halen er ontzettend veel voldoening uit wanneer we iemand een leuke tijd kunnen bezorgen. Niets zo ontroerend als gasten die onze tips volgen en nadien vol lof zijn over hun verblijf. We horen vaak dat Bilzen hen verrast. Ze wisten wel dat het hier mooi is, maar zó mooi, dat blijft toch verbazen!”

Bilzen is authentiek. Met een vriendelijke mentaliteit en warme tradities.

Waarom ze kozen voor een B&B in Bilzen? “Hier vind je het allemaal: hellingen met fruitbomen, kastelen en hoeves, kleine dorpjes … Bilzen is authentiek. Met een vriendelijke mentaliteit en warme tradities. En bovendien een perfecte uitvalsbasis om Haspengouw verder te ontdekken. Of je nu een wandelaar, fietser, cultuurliefhebber, shopper of wellnessfanaat bent, Bilzen is steeds de beste keuze.”

Belgen, Nederlanders, Duitsers, Fransen … Van overal komen er bezoekers die zodanig onder de indruk zijn dat ze meermaals terugkomen. “Die gasten blijven ons uiteraard bij. Zo herinner ik me een koppel onderweg naar Compostella of iemand met een fiets en aanhanger met zonnepanelen voor een ecologisch project. Je komt hier wat tegen, maar dat bedoel ik in positieve zin.”

Het is duidelijk dat deze rasechte ondernemers zich met passie inzetten voor wat hen nauw aan het hart ligt. “We willen Bilzen en Haspengouw verder op de kaart zetten. Deze stad leeft, letterlijk. Er is altijd iets te doen of te zien, in elk seizoen en naar ieders smaak.”
Wat die troeven dan precies zijn? “Idyllische wandelingen, een rijke geschiedenis en cultuur, een bruisend centrum, Alden Biesen, prachtige landschappen én de verrukkelijke gastronomie. Ik zou zeggen: kom het zelf ontdekken. Vervelen is hier geen optie.”

Hier vind je het allemaal: hellingen met fruitbomen, kastelen en hoeves, kleine dorpjes … Bilzen is altijd de beste keuze.

Ook zin in een goedgevulde uitstap naar Bilzen? We helpen je graag op weg.

Toeristisch Onthaal Alden Biesen

toerisme@bilzen.be

089 399 610