Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pieknick

Pieknick
“Zelfs in het najaar zijn er in Bilzen mogelijkheden genoeg om de zon op je bord te toveren.”

Tijdens een Pieknick bekijken we samen met liefhebbers van Bilzen de stad vanop een leuke plek en nemen er enkele verrukkelijke hapjes bij. Goed voor smakelijke gesprekken.

De zomer mag dan al even voorbij zijn, vriendinnen Nora Roux en Birthe Froyen houden het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast. Een picknick is in dat opzicht altijd een goed idee. Zelfs in het najaar zijn er in Bilzen mogelijkheden genoeg om de zon op je bord te toveren. Voor hun indoor picknick kozen ze tapas bij El Bocado. De naam alleen al doet denken aan vakantie. “Dit adresje staat bovenaan onze lijst o.w.v. de gezellige sfeer en de heerlijke tapas. Het interieur geeft je het gevoel dat je in Spanje bent”, zegt Nora. “Verder is het Kimpelkaffee één van onze favorieten”, gaat Birthe verder. “Er is zoveel keuze aan lekkernijen en drankjes! Het is er altijd genieten, zelfs bij slecht weer. De Papercup is nog zo’n knusse plek waar we regelmatig langsgaan.”

Al kan picknicken nu ook zeker nog buiten. “Het Wilderpark staat voor ons met stip op één. Omgeven door een kleurrijk tapijt van bladeren en met de warme herfstzon op onze gezichten is het puur genot. Daarnaast vinden we het Engels Park in Alden Biesen een pareltje. Het domein ademt geschiedenis. De mooie plekjes liggen hier voor het rapen.”

De mooie plekjes liggen hier voor het rapen.

In Bilzen is volgens de vriendinnen het vakantiegevoel nooit ver weg. “Wandelen of fietsen in de nabijgelegen natuurgebieden is de ideale manier om te ontspannen. Voor de geoefende wandelaar is er Expeditie Bilzen, drie routes tussen de 20 en 30 km. Het prachtige kasteel van Alden Biesen ademt dan weer romantiek, je droomt er zo bij weg. Het is een geweldige locatie voor een originele vriendinnenfoto. In het centrum is het altijd fijn vertoeven door het scala aan winkels en restaurants. Een etentje is de perfecte gelegenheid om bij te praten.”

Is Bilzen is het vakantiegevoel nooit ver weg.

Hun tip voor het najaar: “We kijken nu al uit naar het Dickens-evenement. Bilzen wordt dan ondergedompeld in de Victoriaanse sfeer met optredens en lekkere hapjes en drankjes. Tal van creatievelingen zorgen voor een vleugje magie en nostalgie. Een absolute aanrader voor iedereen die de winter op een bijzondere manier wil beleven.”

Dickens is een absolute aanrader voor iedereen die de winter op een bijzondere manier wil beleven.

Ook honger gekregen?

Check alle leuke adresjes hier!