Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stappen en klappen

Jocelyne en Jo
“Om vogels te spotten heb je stilte nodig. Een babbelende wandelpartner kan er al eens voor zorgen dat ik zonder foto’s terug naar huis keer.”

Stappen en klappen stelt je enthousiaste wandelaars voor. Ze komen vaak van ver. Ze nemen voor het eerst een Bilzers bosbad. Of ze waren al jaren fan van Limburgs groen. Terwijl we met hen door de Haspengouwse natuur trekken, verklappen ze ons wie ze zijn en wat hen hier brengt.

Bekijk de Bilzerse top 3 van Jocelyne en Jo

“Ik wandel zo’n drie keer per week een tiental kilometer en vaak ga ik na het werk nog een blokje om”, vertelt Jocelyne ons. “Ik hou ervan om tot rust te komen in de natuur en mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag als kinderverzorgster.”

Op de vraag of ze altijd met z’n twee op pad gaan, antwoordt ze resoluut negatief.

“Nee hoor en dat is niet omdat ik hem niet mee wil”, lacht ze. “Ik wandel meestal alleen omdat mijn hobby natuurfotografie is. Om vogels te spotten heb je stilte nodig. Een babbelende wandelpartner kan er al eens voor zorgen dat ik zonder foto’s terug naar huis keer”, legt ze uit.

“In het weekend trekken we graag wat verder weg voor een tocht. Die doe ik dan met Jo maar soms ook met een vriendin of mijn dochter.  Er is niet echt een specifieke soort wandeling die ik het liefste doe. Het leuke aan Limburg is dat je hier zoveel variatie hebt. Elk landschap heeft zijn charme.”

“Door mijn fotografie wil ik graag anderen laten zien hoe mooi onze streek is. Ik wil dat voor eeuwig vastleggen. Daarom ben ik ook gestart met mijn Instagramaccount. (@jocke_gielen) Mijn passie voor vogels en wilde dieren spotten is ontstaan door het wandelen. Ik kan nog elke dag verwonderd zijn over de dieren die in onze natuur rondlopen.”

Vandaag testten Jocelyne en Jo in primeur de gele lus oftewel lus 3 van Expeditie Bilzen 2022 uit.

Deze lus van Expeditie Bilzen heet ‘Verrassende velden’ en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben als niet-Bilzenaar. Ik ben op plaatsen geweest waar ik nog nooit geweest was. Dat is net het toffe aan dit initiatief: je ziet verschillende hoeken van Bilzen.

Jocelyne wandelde tijdens de vorige twee edities van Expeditie Bilzen ook telkens de drie verschillende lussen. Ze vindt het echt super dat dit lusvormige routes zijn. “Meestal als je een langeafstandswandeling wil doen, de GR-route bijvoorbeeld, moet je telkens van punt A naar B waardoor je er bijgevolg voor vervoer moet zorgen. Dat probleem heb je niet bij Expeditie Bilzen. Ze beginnen en eindigen allemaal in Bilzen-centrum waardoor je achteraf kan uitblazen bij een van de talloze horecazaken.”

“Deze lus heet ‘Verrassende velden’ en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben als niet-Bilzenaar. Ik ben op plaatsen geweest waar ik nog nooit geweest was. Dat is net het toffe aan dit initiatief: je ziet verschillende hoeken van Bilzen”, lacht ze. “Het is wel een pittige afstand”, vult Jo aan. “Ik ben al vaker gaan wandelen met mijn echtgenote maar dit is toch wel de eerste keer zo ver. Ik denk dat ik goed ga slapen deze nacht”, aldus Jo.


De Bilzerse top 3 van Jocelyne en Jo:

  • Het Munsterbos o.w.v. de variatie aan natuur en dieren
  • Alden Biesen omdat van hieruit verschillende diverse wandelingen vertrekken.
  • Het Biesonder appelsap. Heel lekker en ideaal om in mijn rugzak te steken als opkikker voor tijdens een lange wandeling.

Jocelyne en Jo testen  in primeur de gele lus oftewel lus 3 van Expeditie Bilzen 2022 uit.

Praktische info:

Gele lus

Lus 30km

Verrassende velden