Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Plantrekkers

Familie Pelckmans – Hoogendoorn
“Eerste keer in Bilzen (maar niet de laatste!)”

Van Lier naar Bilzen. Van de Grote en Kleine Nete naar de Demer. Van de Poort der Kempen naar de stad pal op de grens van diezelfde Kempen, Haspengouw en Maasland. Met de wagen is het niet langer dan een uurtje rijden. Vertrouwd en toch verrassend. Wij volgen Stan Pelckmans, Nele Hoogendoorn, zoon Bas en dochter Jippe tijdens hun allereerste bezoek aan Bilzen: “Dit smaakt naar meer!”

Groen, gezellig en heuvelachtig. Dat zijn de spontane indrukken die opborrelen terwijl het gezelschap op verkenningstocht door Bilzen gaat. “We zijn hier op uitnodiging van een vriendin”, vertelt Nele. “Toen we het aanbod zagen, wisten we meteen dat het een goedgevulde tweedaagse zou worden. Voor Bas en Jippe mag het allemaal wat actiever. Ze leren liever al doende bij. Op dat vlak zijn er mogelijkheden genoeg in Bilzen. Ook voor volwassenen, trouwens.”

We wisten meteen dat het een goedgevulde tweedaagse zou worden.

Over één ding is het gezin het eens: een rit met een groen wagentje mag absoluut niet ontbreken. En worden de verwachtingen ingelost? “Toch wel, hoor”, lacht Stan. “We volgen de kastelenroute. Die passeert onder meer langs het impressionante Wijnkasteel van Genoels-Elderen. Heerlijk! We hebben alvast reclame gemaakt bij onze ouders. We zijn er zeker van dat zij net zo goed onder de indruk zullen zijn. Om over de Landcommanderij Alden Biesen nog maar te zwijgen.”

Waarmee we zijn aanbeland bij Bilzen Mysteries Het Complot. “Superspannend”, knikken Bas en Jippe. “En zoveel leuker dan een bezoek aan een museum. We hebben ons uiterste best gedaan om commissaris Angel te helpen het mysterie op te lossen.”

Nog meer actie valt er te beleven in Munsterbilzen. Daar maakt het viertal een wel heel aparte fietstocht. Bij Railbike Limburg trap je namelijk met een speciale kar over oude treinsporen naar Eigenbilzen en terug. En dat dwars doorheen 4,5 kilometer ongerepte natuur!

Van al die buitenlucht krijgt een mens honger. Geen nood: de Bilzerse horeca staat paraat. “Opvallend hoeveel keuze hier is”, aldus Stan. “Het centrum is compact maar dat maakt het net gezellig. Zeker in combinatie met het historische erfgoed.”

Mogelijkheden genoeg in Bilzen. Voor jong én oud(er).

Hoe mooi ook, aan iedere dag komt een eind. Overnachten doet het gezin in B&B De Verademing. Een positieve ervaring over de hele lijn: “Zeer verzorgde kamers, ontbijt meer dan in orde en uitbaatster Renilde is een hele vriendelijke en vlotte dame.”

Een positieve ervaring over de hele lijn!

En daarmee gaat het opnieuw richting Lier. Nele: “Voor wie er nog aan twijfelt: wij willen meer zien van Bilzen en komen dus zeker nog eens terug. Als de zon schijnt, is de natuur hier echt ongeëvenaard.”

 

Ook zin in een goedgevulde uitstap naar Bilzen? We helpen je graag op weg.

Toeristisch Onthaal Alden Biesen

toerisme@bilzen.be

089 399 610