Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Plantrekkers

Annelies & Jakke
“Overal werden we zo hartelijk ontvangen en waren de kinderen de koning te rijk. Die gastvrijheid zit in Bilzen precies in het water.”

Elk seizoen sturen we enkele plantrekkers op pad om Bilzen te verkennen. Twee dagen lang ontdekken ze de cultuur en lokale charme van de stad. Kortom: een originele citytrip in eigen land, waarbij onversneden amusement centraal staat.

De laatste plantrekkers van het jaar zijn Annelies en Jakke en hun vier kinderen Nick (17 jaar), Mattia (15 jaar), Rens (8 jaar) en Lina (5 jaar).

Bekijk het programma

Op vrijdagavond checkten ze in bij hotel ‘Villa Alba’. “We werden heel hartelijk ontvangen door de gastheer- en vrouw en kregen er zelfs een kamer met jacuzzi. Dat wordt zalig ontspannen vanavond, dacht ik bij mezelf!”, vertelt Annelies.

Veel tijd om uit te rusten is er niet, want voor het avondeten werd er gereserveerd bij Het Magazijn. “We hebben heerlijk gegeten, een echte aanrader”, vervolgt Jakke. “Niet alleen het eten maar ook het interieur was top. Het gebouw deed blijkbaar vroeger dienst als ijzerwinkel en die warme houten kleuren en ijzeren elementen heeft men behouden.”

Na zonsondergang wordt het gezin verwacht in deelgemeente Munsterbilzen voor een bezoek aan de Museumkerk mét zaklamp.

“We wisten niet goed wat we van een bezoek aan een kerk moesten verwachten, maar gids Tom heeft ons aangenaam verrast. “Ik mocht een kastje openen en daar zat een echte schedel in verstopt, zo cool!”, vertelt Nick. “Als je zelfs een puber geboeid kan houden tijdens een gidsbeurt, is het zeker een geslaagde activiteit!”, lacht Annelies. “Het is ook erg origineel om in het donker met een zaklamp hier rond te wandelen. Zelfs de twee jongsten waren erg geïnteresseerd. “Ik heb het echte skelet gevonden met mijn zaklamp en mocht in de klokkentoren klimmen!”, glundert Lina.

Zaterdagochtend moesten ze vroeg uit de veren voor hun ontbijt. Om 10 uur stipt arriveert het gezin in KinderRijck. Jakke gaat met de jongens lasershooten en Annelies vlijt zich neer aan een tafeltje zodat de jongsten kunnen ravotten in de binnenspeeltuin. “Ideaal voor ons gezin met kinderen van verschillende leeftijden”, zegt Annelies “Hier is voor elk wat wils, geen gezeur.”

KinderRijck is ideaal voor een gezin met kinderen van verschillende leeftijden. Van lasergame tot speeltuin, hier is voor elk wat wils!

Na een vermoeiende voormiddag wordt het gezelschap verwacht in ’t Lindje in Rijkhoven voor een stevige lunch. “Ook hier werden we weer zo hartelijk ontvangen en waren de kinderen de koning te rijk. Die gastvrijheid zit hier precies in het water”, zegt Jakke. “In de veranda van de zaak konden we ontspannen en genieten van lekker eten.”

Top 3:

 • Hier kunnen zowel onze tieners als onze kleinere kinderen zich amuseren.
 • De lekkere keuken bij de verschillende horecazaken.
 • De hartelijke ontvangst van de locals.

Programma

Vrijdag 23 september

 • Logies: Villa Alba, Holt 53, Bilzen
 • Diner: Het Magazijn
 • Avondactiviteit: Bezoek aan kerk Munsterbilzen met gids & zaklamp

Zaterdag 24 september

 • Voormiddag: Bezoek aan KinderRijck
  • Lasergame voor de oudste kinderen en een bezoek aan de binnenspeeltuin voor de jongsten
 • Lunch: ‘t Lindje, Kogelstraat 1, Rijkhoven
 • Namiddag: Bezoek evenement Fleuramour in de Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen

KinderRijck

Fleuramour

Het Magazijn

Munsterbilzen