Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pieknick

Maxime & Filip
“Wij houden écht van andere Bilzenaren. Het zijn vriendelijke en gezellige mensen. Elk met hun eigen boeiende verhaal.”

Tijdens een Pieknick bekijken we samen met een échte liefhebber van Bilzen de stad vanuit de hoogte. We zoeken de plekjes met de fraaiste panorama’s én we nemen er enkele verrukkelijke streekproducten bij. Goed voor smakelijke gesprekken!

Ooit het decor van oorlogsgeweld, nu een vredige plek en vrijgeleide voor de natuur. Vanop het taludpad langs het kanaal in Eigenbilzen heb je een adembenemend uitzicht. Het water kabbelt, de vlinders fladderen en de krekels tjirpen. Dit is de zomer op zijn best. En dus ook de perfecte plek voor Maxime en Filip om er samen met hun drie kinderen een picknickdekentje te spreiden.

Een picknick bestellen bij Visit Bilzen is wel héél gemakkelijk. Geen voorbereiding, geen werk en gewoon genieten!

Smaken uit eigen streek

Terwijl Annabelle, Georges en Billie-Rose rollebollen op de groene bermen van het Albertkanaal, toveren mama Maxime en papa Filip heel wat lekkers uit hun picknickmand. “Normaal maken we onze picknick zelf, maar deze keer bestelden we er eentje bij Visit Bilzen. Dat bespaart ons een hoop voorbereiding en zo leren we ook de Bilzerse streekproducten beter kennen. Die fles Montepertini-wijn gaan we al meteen ontkurken. En onderweg naar hier konden de kinderen nauwelijks wachten om van het Biesonder appelsap te proeven. Een gezond drankje met appels uit de hoogstamboormgaarden van Alden Biesen, geweldig toch?”

Vakantie vlakbij

Een verre reis moest de picknickfamilie pur sang niet ondernemen. Het gezin woont in het centrum van Bilzen. “Het landschap is hier zó divers dat je je zelfs als inwoner op een verre vakantie waant. We trekken er dan ook geregeld op uit in onze eigen stad. En telkens opnieuw ontdekken we nieuwe dingen. Net als vandaag. Volgende week vind je ons misschien in het Munsterbos of aan een van de vele kasteelsites. Mooie en goed uitgeruste picknickplekjes in overvloed. We houden ook enorm van het contact met andere Bilzenaren. Het zijn vriendelijke en gezellige mensen, vaak met hun eigen boeiende verhaal.”

Groots in kleine dingen

Terwijl de kids tussen het ravotten door komen proeven van hun fruitsap en sandwiches met saucisse, nippen Maxime en Filip voor het eerst van hun glaasje Bilzerse wijn. “Die smaakt verrassend goed! Zeg nu zelf: dit is toch leven als God in Frankrijk? Onze drie pateekes blinken van contentement. En als zij gelukkig zijn, wij ook. Het zicht is hier bovendien indrukwekkend en op de achtergrond hoor je alleen maar het geluid van de natuur. We merkten daarnet zelfs een koekoeksvogel op. Genieten zit voor ons in de kleine dingen.”

Op steenworpafstand

Maxime en Filip werken beiden in de stadskern. “Het leuke aan werken en wonen in Bilzen-centrum is dat je vrijwel meteen midden in het groen staat. De combo van de gonzende stad en de rustgevende natuur is simpelweg zalig. Straks trekken we nog naar de speeltuin en eens terug in het centrum gaan we shoppen en sluiten we de dag af met een gezellig etentje op een van de vele terrasjes rond de Markt. In de zomer zijn er bijna elk weekend leuke events. Tureluurs staat bovenaan ons lijstje. Een kinderstadsfestival met een hoek af. Echt iets voor ons dus!”

Maxime, Filip en hun drie kinderen Annabelle, Georges en Billie-Rose werken en wonen in Bilzen-centrum. Voor de ‘Pieknick’ ontdekten ze het talludpad langs het kanaal van deelgemeente Eigenbilzen. Een voor hen nog onbekende plek.

Talludpad

Eigenbilzen