Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pieknick

Sofie Schrijvers
“In Bilzen is het elke dag feest, heerlijk gewoon!”

Sofie Schrijvers is een enthousiaste mama en zaakvoerster van PUUR SOFIE.

Het zomert in Bilzen. De zon doet straten, parken en terrassen vollopen. Zo ook het Park Petry. In deze ietwat verborgen groene long pal in het centrum smullen Sofie Schrijvers en haar kinderen Charlie (12) en Rosa (9) van een ijsje. Vogels sjirpen, uit een openstaand raam weerklinkt ‘Dancing in the street’, de discodip blinkt. Dat heet gelukkig zijn in eigen stad.

Voor een stemmige picknick is het trio altijd te vinden, zeker met vrienden erbij: “In Bilzen-centrum heb je de parken en natuurgebieden voor het uitkiezen en dat allemaal op wandelafstand van elkaar. Ja, we komen hier regelmatig een ijsje eten. Of een wafel. Dat is soms moeilijk kiezen (lacht). Gezien de kinderen trekken we ook vaak richting speeltuin Edelhof in Munsterbilzen. Daar kunnen ze zich helemaal uitleven terwijl wij bijpraten op een van de knusse picknickbanken. Die op het vlonderpad in Alden Biesen zijn trouwens net zo leuk.”

Je hebt hier prachtige wandelroutes langs rustgevende plekjes.

Sofie is geboren en getogen in Bilzen. Vervelen gaat de stad haar nooit. Een brede glimlach: “Geloof me: er valt hier altijd iets te beleven! Lekker genieten in de alomtegenwoordige horeca, een dagje winkelen, van hot naar her slenteren, culturele initiatieven en uiteraard de talrijke evenementen. Het lijkt wel alsof het in Bilzen elke dag feest is, heerlijk gewoon!”

Als stralende mama kan Sofie precies inschatten hoe kindvriendelijk Bilzen is: “Dat zit helemaal snor. Nu ze al wat groter zijn, gaan ze graag eens naar het skatepark of de tennisclub. Met ons drietjes hebben we ingeschreven voor Start to run. Ik kan elke ouder aanraden dit samen met hun kroost te doen. Tijdens de vakanties is er telkens een uitgebreid aanbod op maat, bijvoorbeeld in de vorm van jeugd- en sportkampen. Die komen als geroepen: Charlie en Rosa amuseren zich te pletter en ik kan me intussen helemaal op mijn werk concentreren.”

Het aanbod voor kinderen zit helemaal snor.

In haar schoonheidssalon werkt Sofie veel rond me-time en zelfzorg. Zijn er nog locaties in Bilzen die op dat vlak dienst kunnen doen? “Als ik er echt even tussenuit wil, maak ik een wandeltocht met een vriendin. Je hebt hier prachtige routes langs rustgevende plekjes. Het Munsterbos is een van m’n absolute favorieten. Ik koester ook warme herinneringen aan mijn kindertijd. Toen speelde ik vaak in natuur- en recreatiegebied De Katteberg. Er was daar een vossenhol, dat we steevast opzochten. Zalige herinneringen! Ik krijg opnieuw zin om er rond te snuffelen.”

Als uitsmijter: wat maakt van Bilzen een niet te missen bestemming?

Er hangt hier een hele levendige, gastvrije vibe. Iedereen voelt zich meteen welkom. Dat geeft zelfs op koude dagen een hartelijk gevoel. Ik zou zeggen: kom gewoon naar Bilzen en je merkt onmiddellijk wat ik bedoel.”

Iedereen voelt zich meteen welkom in Bilzen.