Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pieknick

Veerle & Sanne
“Als de terrasjes dit jaar niet verwarmd zullen zijn, gaan we maar gezellig binnen!”

Tijdens een ‘Pieknick’ bekijken we samen met echte Bilzen-liefhebbers alles vanop hoogte. We nemen er enkele verrukkelijke streekproducten bij. Goed voor smakelijke gesprekken!

Bekijk Veerle en Sanne hun Bilzerse top 3

Veerle en Sanne zijn twee schoonzussen uit Bilzen die houden van de geneugten van het leven. Lees hier hun volledige verhaal.

De winters in Bilzen zijn nooit té koud voor Sanne en Veerle. Zij gaan regelmatig gezellig tafelen of terrassen in de stad. “Of de terrasjes dit jaar verwarmd gaan zijn, is nog maar de vraag”, lacht Veerle. “Ach, dan maar gezellig binnen, als we maar kunnen wijnen”, vult Sanne aan.

De twee dames hebben ook hun kinderen meegebracht naar Brasserie De Gouden Tak. Het is een zonnige herfstdag dus nog ideaal om te lunchen op het sfeervolle buitenterras.

“Wij zien elkaar wekelijks”, vertellen de schoonzussen. “We spreken na het werk af bij onze (schoon)moeder die op de kinderen let en sluiten daar dan de werkdag af met een lekker wijntje.”

Veerle vertelt ons dat ze enorm graag in Bilzen woont. “Bilzenaren zijn leuke mensen en er is hier altijd wel iets te doen. Het leeft hier echt.” Sanne vult aan: “En dan de natuur, Veerle! Je hebt hier bos, velden, het Albertkanaal, fruitbomen en heides!”

pickniek - familie

Bilzenaren zijn leuke mensen en er is hier altijd wel iets te doen. Het leeft hier echt.

Ze trekken er niet alleen met hun tweetjes vaak op uit. De mannen en kinderen mogen al eens mee. “Om de kids te entertainen hoef je niet ver te gaan. We trekken  naar binnenspeeltuin KinderRijck of naar het zwembad als het regent. Bij mooi weer maken we een boswandeling”, vertelt Sanne. “Maar het liefst van al gaan wij naar Vrijetijddssite De Kimpel. Daar heb je het Kimpelkaffee met buitenspeeltuin en terras. Dat noemen we het nuttige aan het aangename koppelen”, lacht Veerle.

De schoonzussen hun lokale top 3:

  • De Bilzerse Montepertini wijn uiteraard!
  • Landcommanderij Alden Biesen waar ze graag gaan wandelen.
  • Het winterevenement Dickens, een supergezellig en sfeervol gebeuren in aanloop naar Kerstmis.