Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Babbelbank

Eva Lynen
“Ik kan hier vooral genieten van de traagheid.”

Eva Lynen is een 25-jarige illustratrice uit Bilzen en woont momenteel in Brussel. Voor Visit Bilzen werkte ze eerder al een unieke collectie kopjes uit. Nu zal ze het onlangs volledig vernieuwde Toeristisch Onthaal opvrolijken met haar muurtekeningen.  

Ook al woont Eva nu in Brussel, ze komt nog geregeld terug naar Bilzen om haar familie te bezoeken en te genieten van de natuur. “Ik heb in Brussel wel een rustigere buurt uitgekozen om te wonen, maar er is niets dat kan tippen aan de stilte en het groen in Bilzen. Ik kan hier vooral genieten van de traagheid en helemaal ontspannen.” “Het valt me ook op dat in Bilzen iedereen altijd vriendelijk goedendag zegt, dat gebeurt in Brussel helemaal niet.”

Het valt me ook op dat in Bilzen iedereen altijd vriendelijk goedendag zegt, dat gebeurt in Brussel helemaal niet.

Mijn eerste werk was een etalage van een winkel versieren met raamtekeningen. Dit viel zo in de smaak bij andere handelaars dat ik op vele plekken aan de slag kon als tekenaar.” 

“Vorig jaar kreeg ik de vraag van Visit Bilzen om een leuk gadget te ontwerpen om te verkopen in de shop. Samen kozen we voor theekopjes, waarop ik van alles tekende dat mij aan Bilzen deed denken.” De tekeningen baseerde Eva o.a. op elementen die haar aan van Alden Biesen en Bilzen herinneren. Zoals het fruit, de heer van Biesen, een zwaard … “Voor de muurtekening in het onthaal kan ik deze elementen nog meer uitbreiden. Hoe vaker ik hier kom, hoe meer inspiratie ik krijg voor mijn illustraties.”

Bewonder de tekeningen van Eva in het Toeristisch Onthaal van Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen.

Voor de muurtekening in het onthaal kan ik deze elementen nog meer uitbreiden. Hoe vaker ik hier kom, hoe meer inspiratie ik krijg voor mijn illustraties.